atemi-ryu-deurneU bent hier:


startpagina
> ontstaanOntstaan


Teneinde de krijgskunsten te verspreiden in meerdere Belgische gemeenten vond Shihan Pierre Goetelen het belangrijk om ook in Deurne een school voor Japanse krijgskunsten op te richten.
Met de hulp van enkele van zijn assistenten zwarte gordels werd Atemi-Ryu Deurne op 1 augustus 1976 boven de doopvont gehouden en konden aldaar de eerste lessen van start gaan.

Deurne was echter slechts één van de vele dojo's (oefenzalen) die door de meester werden opgericht.

Vanuit zijn hoofddojo welke sinds 1965 te Hoboken gevestigd was stichtte de meester vele clubs om alzo een bijdrage te leveren aan het budolandschap in ons land. Het drukke trainingsschema en de vele clubs lieten de meester niet toe om op alle trainingen in Deurne aanwezig te zijn.

Hij werd nochtans goed bijgestaan door een schare van zwarte gordels die mede voor de opleiding van de leerlingen zorgden. We vernoemen hier onder andere: de heren Ooye, Neeus, Bennani, Verschueren, Van de Velde, Van Hecke, Dalving, Wuyts en Vanhees die mede de club hielpen oprichten.

In 1995 werd het onderricht in hoofdzaak toevertrouwd aan zwarte gordel Nuno Pascoa‑Delgado die - net zoals de meester - een all‑round budoka is en dandrager in karate, kobudo en ju‑jitsu.
  Shihan Pierre Goetelen

Shihan Pierre Goetelen
  

vorige pagina

knop

sitemap