atemi-ryu-deurneU bent hier:startpagina
> Budo-disciplines > kobudo > dojo
In de dojo


Het respect
Oefenen met de diverse wapens zijn uiteraard een gevaarlijke bezigheid en vergen van de beoefenaars een uitermate doorgedreven controle bij het uitvoeren van de technieken. De leraar legt bij de training (en zeker met beginners) de nadruk op het wederzijds respect bij de wapenbehandeling Met de oefenpartner Er is geen plaats voor fantaisisten en onbesuisde bewegingen. Ongevallen moeten ten allen prijze verboden worden door een beredeneerde techniek die men zo perfect mogelijk zal trachten uit te voeren zonder de partner te kwetsen.

Jumbi-undo
Elke kobudo les bij het kodenkan kobudo vangt aan met een opwarming van het lichaam door gymnastiek uit te voeren al dan niet met of zonder wapens. Lenigheid en kracht moeten hand in hand gaan om degelijke technieken onder de knie te krijgen.
Hojo-undo
Dit zijn de basisoefeningen die in groep en in formatie uitgevoerd worden. Voor de beginners leent dit slechts tot de behandeling van de BO (oftewel de lange stok van 1m80).

Kata
De kata's zijn de diverse stijloefeningen tegen denkbeeldige tegenstanders en zijn tevens de essentie van het kobudo. De kata's vormen als het nare het woordenboek van het kobudo.

Kumite
De combinatieoefeningen met partner geven de verschillende praktische mogelijkheden weer. Buiten de veelvuldige voorbeelden van praktische uitvoering bezit het kodenkan kobudo tevens 12 opgelegde kumite met de BO die vereist zijn voor de lagere graden (kyu).

Vrije kumite
Voor de, gevorderden grijpen de vrije kumite wedstrijden plaats (met en zonder protectie) en zijn het uiteindelijke resultaat van de voorheen getrainde technieken.
 


 

vorige pagina

knop

sitemap